Lucrez la Centrul de Slabit-Orastie cu foarte multe persoane, de varste diferite, job-uri diferite de la cele sedentare pana la unele foarte active si incercand sa fac profilul celui care obtine rezultate am identificat 3 lucruri comune.

Dupa ce le-am identificat, ele au devenit baza in programul meu de slabire.

Iti enumar obiceiurile:

1- PLANIFICARE!

Scrie obiectivele  pe termen lung, mediu si scurt cu data si  kilogramele tinta.

2- CLARITATE!

Planificarea antrenamentelor  pe ore si zile si pregatirea meselor in caserole pe 3-7 zile.

3- FOCUSARE

Prezenta la toate sedintele de antrenament si la toate  evenimentele ce le  oganizez si au  legatura cu miscarea si nutritia pentru a ramane conectati la acea energie pozitiva.

4- Identificarea si  recunoasterea publica ca au o  DURERE si vor sa scape de ea! RESPONSABILIZARE!

Aceste 4 lucruri  sunt comune la toti cei care isi ating obiectivele in viata indiferent de domeniu.

 

PLANIFICARE!

Cand ei ajung la mine urmeaza sa aiba   de obicei un eveniment important in viata lor si  vor sa fie intr-o forma fizica si psihica mult mai buna . Vor sa faca o schimbare din dorinta de a a fi respectati si acceptati de ceilalti  dar ei imi spun ca vor asa pentru mine! Nimic nu este doar pentru noi, tot ce facem este raportat la niste factori externi.

De multe ori ei sunt pe ultima suta de metrii si nu-si mai pot atinge obiectivele imaginate  din lipsa de timp si atunci  concepem un plan realist.

Obiectivele pe care le punem trebuie sa fie:

-termen lung, mediu si scurt

– fiecare obiectiv sa fie datat si fiecarei  data sa-i corespunda un numar de kilograme pierdute

– realiste (nu-mi mint niciodata clientii)

ex:  Termen lung : 30 kilograme pana pe 20 februarie 2017

Termen mediu : 15 kilograme pana la  20 iulie 2016

Termen scurt: 7,5 kilograme pana pe 20 mai 2016

 

CLARITATE

Stiu  din experienta ca atunci  cand nu ai claritate  si “mergi in ceata”  de cele mai multe ori esuezi, asta daca  nu cumva  ai un “noroc chior” si obtii actidental ce-ti doresti.

Un plan este foarte important si spun acest lucru pentru ca in cel mai rau caz,  el poate nu este perfect dar iti va arata ce nu functioneaza in cazul tau.

Eu  imi ajut clientii sa isi implementeze  in viata lor  obiceiuri  zilnice care ii conduc spre obiectivul dorit.

Cei care reusesc, au un orar de antrenamente, care a fost discutat si negociat de asa natura sa nu apara nimic care sa-i impiedice sa vina si au mesele pregatite in caserole pentru urmatoarele 3-7 zile. Asa ei nu vor mai fi in criza de timp si nici tentati sa faca compromisuri la alimentatie.

FOCUS

Cei care obtin rezultate  stiu ca ei trebuie sa faca zilnic pasi mici si constanti si nu accepta sa amane ce au de facut astazi pe ziua urmatoare spunand ca vor munci mai mult.

Facand pasi mici zilnic, obiceiurile sunt mai usor de acceptat si necesita mai putina vointa din partea lor.

Ca sa-i vad cat de conectati sunt,  ei trebuie sa-mi trimita zilnic poze cu ce mananca, exact inaite de a servi masa. Asta ii responsabilizeaza sa ramana conectati la programul de implementare de obiceiuri.

RESPONSABILITATE

La  sedintele de consiliere  ii trec printr-un mic  sir de intrebari care de-si par a fi diferite, duc cat mai adanc catre acel ceva pentru care ei vor sa faca o schimbare si vor sa slabeasca.

Acest proces dureaza putin, dar nu trec mai departe pana nu ajungem sa descoperim si sa recunoasca adevaratul motiv  pentru care acum vrea acea schimbare in viata lor.

Durerile pot fi dintre cele mai diferite:

-privarea propriilor copii de anumite placeri ca urmare a frustrarii lor legate de felul cu arata. Ex. Nu iti duci copii niciodata la bazin

– reprosurile din viata intima

– despartirile si divorturile

– incapacitatea de a avea un iubit/iubita pe placul tau ca urmare a propriului aspect

-teama de a pierde oameni din viata noastra

-rusinea de a aparea in poze, mai ales cele de familie.

Uneori chiar si cu cel mai bun plan si cele mai bune intentii din partea ta, tot abandonezi!

O sa postez un video in care o sa-ti povestesc o pilda din care sa intelegi ca totul are un moment potrivit pentru schimbare. Un moment in care spui ca asa nu se mai poate!

Inainte de a posta acest video , te rog sa-mi raspunzi  ce te impiedica pe tine sa scapi de kilogramele in plus? De ce nu o faci? Ai incercat si ai esuat? Ce nu a functionat?

No Tags

RELATED ARTICLES

Leave Comments


Categories