Astazi am continuarea articolului trecut. Daca nu l-ai citit,  intra  pe el acum inainte sa mergi mai departe.
Ai sa descoperi cele 13 virtutii a lui Benjamin Franklin, virtutii care l-au ajutat sa atinga succesul pe toate planurile.

Eu am sa le reamintesc pe scurt :

1.Cumpatarea

2.Tacerea

3.Ordine

4.Hotarare

6.Munca

7.Sinceritate

8.Dreptate

9. Moderatie

10.Curatenie

11.Liniste

12.Castitate

13.Umilinta

Tu ce crezi, sunt valabile si astazi daca vrei sa fi stapan pe viata ta?

Sigur stii, la fel ca si mine cat de greu este sa-ti schimbi un obicei si mai ales cand ai mult mai multe de schimbat!

Parintele Americii ne da tot el solutia, dupa cum spunea :

    “Dorinta mea fiind sa-mi insusesc toate aceste virtuti, m-am gandit ca, in loc sa-mi impart atentia in mai multe directii, incercand sa le posed pe toate, mai bine ar fi sa ma concentrez un timp doar asupra uneia dintre ele si , dupa ce ma voi asigura ca o stapanesc, sa trec la alta si asa mai departe, pana le voi dobandi pe toate.”

El a cumparat un caiet in care pe o pagina a scris prima virtutie pe care dorea sa o stapaneasca si a trasat 7 coloane, cate una pentru fiecare zi a saptamanii.

La sfarsitul fiecarei zile el nota in coloana corespunzatoare zilei respective greselile facute legat de virtutia la care lucra.

El urma acest program pana ajungea ca pe o perioada de o saptamana sa nu mai noteze nici macar o greseala. Atunci trecea la urmatoarea virtutie , considerand ca pe precedenta o stapanea.

Poti face la fel si tu cu virtutiile sau obiceiurile tale! Eu am inceput!

Poti incepe chiar de astazi. Fa-ti un tabel cu cele 7 zile ale saptamanii, hotaraste noul obicei pe care vrei sa-l stapanesti, seara scrie tot ce ce crezi ca ai gresit legat de el si continua pana o sa ai 7 zile consecutive fara nici o greseala.

Nu esti curios cat o sa-ti ia pana treci la urmatorul obicei?

Obiceiurile zilnice ne schimba viata, asa ca merita sa lucram la ele.

  ” Daca faci zi de zi acelasi lucruri, nu te astepta la rezultate diferite!”

Daca te intrebi de ce scriu despre obiceiuri zilnice si nu despre fitness, raspunsul este ca o sa-ti trebuiasca putina disciplina pentru urmatoarea provocare de 9 saptamani!
PS: TU esti disciplinat sa urmezi 62 de zile din noua provocare? Esti pregatit sa faci peste 21.000 de abdomene, flotari si genuflexiuni?

No Tags

RELATED ARTICLES

Leave Comments


Categories