Ca si antrenor personal trebuie sa fi foarte atent la clientii noi care trec pragul salii.

    Atunci cand incepi un antrenament cu un client nou trebuie sa ii faci o fisa a clientului, numita si anamneza. Aceasta anamneza practic iti ofera tie…ca si antrenor posibilitatea de a-ti cunoaste clientul mai bine, de a intelege ceea ce face zilnic, lifestyle, alimentatie, odihna, frecventa cardiaca maxima calculata printr-o metoda numita metoda Tanaka.

   Dupa ce ai obtinut aceste informatii treci la partea practica, bineinteles ea fiind o sedinta de testare a clientului, forta, putere, abilitate aeroba si anaeroba. In cazul nostru astazi vom vorbi despre antrenamentul Cardio in Circuit, un antrenament ce se bazeaza foarte mult pe abilitatea aeroba. Prin acest Circuit cardio intaresti sistemul cardiovascular, transportul de oxigen si de nutrienti va fi mult mai mare, vei indeparta mai rapid produsele reziduale ce-ti pot incetini refacerea si cresterea in masa musculara. Multi spun ca in urma unui astfel de circuit vei pierde si din masa musculara, realitatea fiind alta…dezvoltandu-ti sistemul cardiovascular vei ajunge sa te refaci mult mai repede in urma antrenamentelor de hipertrofie.

     Combinatia de cardio cu exercitii pentru hipertrofie nu numai ca iti vor creste rezistenta la efort dar te vor ajuta sa te refaci mai usor si sa scapi de tesutul adipos din jurul burtii,dar exista un mare “Dar” .Trebuie sa stii cum sa il imprementezi si sa nu exagerezi cu foarte mult cardio deoarece vei ajunge sa scazi in masa musculara si sa iti pierzi si timpul pe banda sau pe bicicleta eliptica.

    Pentru a putea da randament si pentru a avea rezultate bune trebuie sa iti masori frecventa cardiaca maxima iar in urma acestei expertize vei putea stii exact cat,cum si la ce intensitate sa lucrezi acest circuit cardio.Atunci cand lucrezi pentru arderea grasimilor trebuie sa lucrezi undeva la 60-70% din frecventa cardiaca maxima.Nu o faci constant dar o faci pe intervale,pastrezi ritmul undeva la 50% 2 minute dupa care 2 minute incerci sa rupi barierele trecand undeva la 70% pentru a arde grasime dar vei arde si glicogen.Se spune ca pastrand un ritm constant la 50% vei arde cam 60% grasime si 35% glicogen, rupand barierele si ajungand la o intesitate mai mare vei intra in efectu EPOC(Excesive Post-Exercise Oxygen Consumption) traducerea lui in engleza fiind Afterburn, ceea ce iti va permite sa arzi si dupa ce ai terminat antrenamentul.

    Recomand incepatorilor un circuit care poate fi executat si acasa dimineata inainte de a pleca la serviciu, nu necesita mai mult de 10 minute:

   INCALZIRE PLUS CIRCUIT 

 Rotiri ale gatului, umerilor,torso twist, rotiri ale bazinului, dupa aceasta mica incalzire incepeti cu o alergare usoara timp de 1 minut, 20x semi genuflexiuni, Alergare cu genunchii la piept 30 de secunde, 20 de fandari alternative stang,drept, Alergare cu calcaiele la sezut 30 de secunde, Flotari executate corect de catre barbati, femeile putand incepe flotarea cu genunchii aproapiati lipiti de sol astfel incat prin antrenament sa poata progresa catre Flotarea executata corect 10-15 repetari, Sarituri din apropiat in departat 30 de secunde, Indreptari 15 repetari, Exercitii pentru abdominali : Crunch concentric 15rpt, Pendullum (din orizontal cu genunchii flexati incercam sa atingem alternativ calcaiul), Ridicari ale picioarelor la 90 de grade 15 repetari,

     Incercam sa facem aceste exercitii in circuit unul dupa altul fara pauza, pauza va putea fi luata dupa terminarea circuitului. Revenirea dupa efort al oricarui antrenament fiind numit si Stretching, incercam sa intindem sau sa relaxam grupa musculara ce a fost solicitata in timpul antrenamentului. Master Trainerul meu mereu imi spune “Keep it stupid simple” si incearca sa te motivezi singur si rezultatele nu vor inceta sa apara!

No Tags

RELATED ARTICLES

Leave Comments


Categories